søndag den 7. juni 2009

Marianne Brøner er født i 1965 i Århus. Marianne debuterede i 1995 og har siden haft en lang række af udstillinger på gallerier, kunstforeninger og i private og offentlige institutioner. Bland andet en større udsmykning hos Arla i Århus.

Marianne er uddannet i formlære og billedfortolkning ved Århus Akademi. Tegning og perspektivlære hos Henri Sørensen. Har modtaget undervisning på Århus Kunstakademi.

Hendes billeder beskrives som grafisk stærke og farvestrålende. Ofte er farverne sat sammen, som man ikke umiddelbart ville mikse, men her lader det sig alligevel gøre. Billederne opstår i nuet, gennem de begivenheder og indput Marianne oplever i sin hverdag. Mødet med mennesker og deres meninger også de internationale samfundsrelaterede problemer og konflikter. Inspirationen kan også være de helt sanselige og nære indtryk,man kan opleve i naturen eller i skoven - det kan være en farve, eller et træs kontur eller flade.

Matrialemæssigt lader Marianne sig ikke begrænse, for som hun siger ,er hun "blevet fanget af blandingsteknikkens mange muligheder". Men det er hovedsagligt akryl og derefter oliemaling på lærrede der præger de store malerier.

Marianne har lavet en del serier, malerier hvor inspirationen har været:

"Liv og død 2003". Ideen til disse billedere kom af, at der var så meget i medierne om udslettelse, ville vi blive ramt af en meteor. Ville alt liv udslettes? Ville vi skulle starte igen med celledannelse?

"Kaos i Asien 2005." Den 25 dec. 2004 rammer en tsunami bla. Thailand.

"Jeg lavede nogle malerier til en udstilling i maj 2006, billederne er præget af "Jyllandspostens tegninger", som jo udviklede sig til en konflikt som berørte hele verden, i omtale kaldte vi den for "Muhamedkrisen". I medierne/samfundet/mange steder opstod der efterfølgende en diskution, om hvad en iman egentlig laver og hvor magtfuld er deres arbejde. Der er bla. afbilledet "kendte" ansigter - imaner og politikkere i mine malerier."